Now loading.
Please wait.

menu

0475 34 06 63

[email protected]

Onderhoud

Onderhoud van de ketel   

Een verwarmingsketel dient elke twee jaar verplicht onderhouden te worden. Zo'n onderhoud garandeert dat de ketel goed blijft functioneren met een hoog rendement. Het rendement daalt namelijk als een ketel langere tijd niet gebruikt wordt of slecht onderhouden wordt. Bovendien zorgt een regelmatig onderhoud voor een langere levensduur en een lagere factuur aan wisselstukken. Eigenlijk betaalt een onderhoud zich gewoon terug via een lagere energiefactuur.
Contacteer ALAIN SANITAIR & VERWARMING BVBA in Stekene voor het onderhoud van uw centrale verwarming.

Reiniging van de volledige cv-installatie

De belangrijkste problemen van een cv-installatie zijn slib en kalkafzetting. 

  • Zwart slib vormt een compact bezinksel en is de oorzaak van de meeste problemen in radiatoren, leidingen en ketels.

  • Ketelsteen ontstaat door kalkafzetting op de heetste oppervlakken van de installatie. Hierdoor gaat de ketel functioneren aan een lager rendement en treden warmteverliezen en mechanische storingen op.

 
Beide problemen moeten aangepakt worden als ze zich voordoen en zeer zeker als een nieuwe ketel wordt geïnstalleerd. Daarvoor beschikt
 ALAIN SANITAIR & VERWARMING BVBA in Stekene over verschillende professionele tools: 

 

  • De Powerflow spoelpomp is de meest efficiënte methode om vervuiling in een installatie te verwijderen. 

  • De Fernox Powerflow is een krachtige zuurbestendige spoelpomp om ketels en verwarmingsinstallaties te reinigen zonder de radiatoren te demonteren.

  • De Powerflow spoelpomp in combinatie met de Fernox System Claener is er om verontreiniging in de cv-installatie te verwijderen.

  • Tot slot is er de Fernox protector als bescherming van uw installatie.

Bij ALAIN SANITAIR & VERWARMING in Stekene kunt u niet alleen terecht voor onderhoud maar ook voor centrale verwarmingsanitair en duurzame energie. Contacteer ons gerust voor meer info of een offerte.