Now loading.
Please wait.

menu

0475 34 06 63

[email protected]

Duurzame energie


Duurzame energie bij ALAIN SANITAIR & VERWARMING 


Warmtepompen

Het rendement van een warmtepomp is het hoogst als het warm water slechts beperkt opgewarmd moet worden. Daarom is vloerverwarming de ideale combinatie met een warmtepomp. Warmtepompen zijn bijzonder zuinig maar vragen wel een grotere investering.

Hierbij een overzicht van de verschillende waterpompen van
Stiebel Eltron die ALAIN SANITAIR & VERWARMING van Stekene plaatst.

 

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en levert die aan een afgiftesysteem op basis van water. De warmte wordt ook gebruikt voor de productie van sanitair warm water.

Het concept van de WPL 15 AS en WPL 25 A van Stiebel Eltron biedt vele voordelen, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Omdat het toestel buiten geplaatst wordt, bespaart u ruimte in de woning. Dit is zelfs mogelijk bij dichte bebouwing, dankzij de uiterst stille werking. Tenslotte bereiken deze modellen, door hun zeer hoogwaardige uitrusting, een hoog vermogen met hoge aanvoertemperaturen tot 65°C.

Een snelle installatie is gegarandeerd door de hydraulische aansluiting en het montagevriendelijk ontwerp van de aansluiting. Kortom, dit toestel werd volledig gecreëerd om een excellent comfort te bieden. Bovendien kunnen de warmtepompen met verschillende boilers en buffervaten van STIEBEL ELTRON gecombineerd worden.


Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water of brine-water warmtepomp onttrekt de warmte uit de bodem via verticale of horizontale bodemwarmtewisselaars en geeft die af via een verwarming op basis van water, zoals vloerverwarming.

De voordelen van verticale aardwarmtewisselaars ten opzichte van horizontale zijn het hoger rendement ( 20%) en het vermogen van passieve koeling.
Een bodem-water warmtepomp kan haar warmte ook winnen uit een horizontaal captatienet. Er is dus een groot tuinoppervlakte noodzakelijk aangezien er meer aardwarmtewisselaars nodig zijn.
 
De uit de omgeving gewonnen warmte kan afhankelijk van de warmtepomp worden gebruikt om te verwarmen en warm water te bereiden. Bovendien kan in de zomer de koelte uit de bodem worden gebruikt om woonruimtes te koelen. 

 


Warmtepompboiler

Een lucht-water warmtepomp die uitsluitend gebruikt wordt voor de aanmaak van sanitair warm water wordt een warmtepompboiler genoemd. De warmtepompboiler haalt de warmte uit de kamerlucht en gebruikt deze warmte voor de bereiding van warm water.

Een combinatie met een zonne-installatie is mogelijk en verhoogt de energie-efficiëntie nog meer.
Het hoog bedieningscomfort van de nieuwe elektronische regeling met lcd-scherm vervolmaakt het geheel. Informatie zoals het beschikbare volume gemengd water van +40 °C, is onmiddellijk beschikbaar. In zuivere warmtepompwerking bereiken deze warmtepompboilers watertemperaturen tot 65°C. De gewenste temperatuur kan u daarbij traploos kiezen.

 

Bij ALAIN SANITAIR & VERWARMING in Stekene kunt u niet alleen terecht voor duurzame energie via warmtepompen maar ook voor centrale verwarmingsanitair en het onderhoud ervan. Contacteer ons gerust voor meer info of een offerte.